:D

luni, 24 februarie 2014

PANNA COTTA CU CIOCOLATA SI CIRESE ( CHOCOLATE & CHERRY PANNA COTTA )

PANNA COTTA este un desert Italian , super delicios si usor de preparat , se prepara cu lapte, frisca lichida , zahar , gelatina si diferite arome , bineinteles ca eu am  facut o varianta putin mai dietetica insa la fel de yummy ... De data asta am pregatit o panna cotta cu ciocolata si cirese...
              Ingrediente:-2 galbenusuri de ou (optional) (iese la fel de buna si fara oua )
                                      -1 lingurita esenta de vanilie 
                                      -indulcitor dupa gust
                                      -4 cani lapte 0% (1 litru)
                                      -2 lingurite cacao 1%
                                      -1 plic cu gelatina pudra simpla (7g)
                                      -1 cutie gelatina cu aroma de cirese fara zahar (8,5g ) (daca nu ai folosesti  inca un plic cu gelatina pudra simpla si esenta de cirese sau visine )
  Modul de preparare :-pregatesti custard-ul de ciocolata :-intr-un bol amesteci galbenusurile +indulcitorul +esenta de vanilie +cacao si le amesteci bine pana obti o compozitie cremoasa dupa care adaugi  laptele ...
-pregatesti o baie de abur (pui o craticioara cu apa la fiert si cand fierbe , reduci focul si pui bolul cu custard peste craticioara cu apa )
-amesteci din cand in cand,pt aproximativ 10-15 minute (eu fac asta pt ca nu imi place sa consum oua crude )
-dizolvi gelatina dupa instructiunile de pe plic (  eu am dizolvat gelatina simpla in apa rece , am lasat-o sa se hidrateze si apoi am topit-o la microunde , iar gelatina cu aroma de cirese am dizolvat-o in apa fierinte )
-adaugi gelatina peste custard-ul de ciocolata si amesteci bine ( daca cumva ai cocoloase de cacao poti strecura custardu-ul )
   -imparti panna cotta in forme (eu am folosit forme de silicon  insa poti folosi orice forme preferi , boluri , pahare , poti sa faci porti individuale sau o singura portie )
-dai panna cotta la frigider cateva ore pana se incheaga , cand e ichegata o scoti din forme pe o  farfurie ( ca sa iasa usor din forma, poti pune forma peste o craticioara cu apa calda cateva secunde dupa care o rastorni )
-vei obtine un desert usor de preparat si fara tolerate ...
-pe cat de bine arata pe atat este de delicioasa ...
-acesta este un desert cu gelatina care e bine sa il ai mereu la indemana in caz ca te loveste pofta de dulce :) , Dr Dukan recomanda preparatele cu gelatina deoarece gelatina contine colagen care ajuta la intarirea unghiilor si a firului de par si da elasticitate pielii...(daca nu vrei sa folosesti gelatina poti folosi agar-agar )
Sper sa o incerci si tu ...
Pofta buna !

5 comentarii:

  1. Am gasit si eu gelatina colorata si aromata de capsuni si am preparat aceasta Panna Cotta - efectiv ne-a incantat toate simturile!!! Merita incercata! Felicitari draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag scumpa mea ,sa va fie de bine ! Ma bucur mult ca v-a palcut :) ,pupicii cu drag ! :*

      Ștergere
  2. Am incercat Panna Cotta de la reteta cu rubarba, este aceeasi reteta in realitate cu sau fara cacao sau arome de fructe, eu am sacut-o simpla cu gelatina din plic si esenta de vanilie, a iesit absolut delicioasa.
    O recomand cu caldura cu orice fel de arome vreti sa puneti inauntru sau ca topping!

    RăspundețiȘtergere