:D

marți, 18 iunie 2013

Ciocolata ( Chocolate Fudge)

                                                                   Ingrediente:-200ml apa
                                             -300g lapte praf 0% 
                                             -3 linguri cacao 1%
                                                                                  -1 lingurita faina de konjac(4g) (optional ) 
                                              -indulcitor dupa gust
                                                       -1 lingurita nescafe instant
                                                          -1 lingurita esenta de vanilie
                                                                                      - 1 lingura sirop de ciocolata fara zahar Davinci Gourmet (optional) (daca ai poti folosi esenta de ciocolata)
Modul de preparare :-amesteci laptele praf+ cacao+faina de konjac (daca folosesti) +nescafe instant+indulctorul...
                          -torni apa fierbinte , cate putin pana obti consistenta dorita( o pasta groasa)
                                   -adaugi siropul de ciocolata (sau esenta) si esenta de vanilie
                                                                -amesteci bine...
-torni ciocolata intr-o forma ...
 -pui ciocolata in frigider sau in congelator pana se intareste...
-cand ciocolata s-a intarit , o scoti din forma si o tai in bucati...
                        -pastrezi ciocolata in frigider sau congelator pana in momentul servirii...
                                                                -este super yummy ...
                                                              Sper sa o incerci si tu ...
                                                             
                                                                        Pofta buna !!!

36 de comentarii:

  1. Buna Oana,

    Vreau sa fac si eu ciocolata astazi ca tot salivez la ea, azi-noapte numai ciocolata am visat...stii cumva cat putem manca intr-o zi? Adica eu o pot manca pe toata :))asta stiu sigur, dar din punct de vedere Dukan cat avem voie...
    Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi Izabela ! Eu mananc 2-3 bucati pe zi . Laptele praf daca e 0% e permis ,iar cacao degresata trebuie sa nu depasasca 10% ,eu folosesc cu 1% si e aliment tolerat 1 lingurita pe zi. Nu o potem manca pe toata,insa iese destul de multa din cantitatile pe care le-am folosit ,si sigur iti satisface pofta de cioco :).

      Ștergere
    2. Carob este interzis in dieta Dukan!

      Ștergere
  2. Da, m-am dat eu mare ca o mananc pe toata dar e foarte consistenta si mi-a ajuns o bucata...am pus-o in forme de muffin ca nu aveam altceva si mi-au iesit sase bucati mai maricele...cate una pe zi...bine, mi-a furat si sotul una :)) Foarte buna!!! Chiar satisface pofta de ciocolata...de ce sa mananc ciocolata normala cand pot sa mananc o bucata din aceasta, si mult mai sanatoasa. Oana, multumim din nou!! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. buna! oare unde gasesc lapte praf 0 la suta grasime si de asemenea cacao......?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi Cristina ,bine ai venit ! Din pacate nu pot sa-ti raspund la intrebare :( ,eu locuiesc in USA ,nu stiu unde se gaseste in zona ta ...eventual spune-mi de unde esti si incerc sa ma interesez unde ai putea gasi...,sper sa gasesti si sa reusesti incerci ciocolata pt ca e super yummmy :)

      Ștergere
  4. Buna Oana,

    Felicitari si multumiri pentru delicioasele retete ! Ca si tie, imi place sa gatesc si sa fac prajituri si bineinteles ca am incercat ciocolata :) Dar am si eu o mare nelamurire: de ce spui ca, cacaoa cu 1% grasime este aliment tolerat, 1 lingurita pe zi ? Scrie chiar pe cutie: "Unlimited", deci…. ? Sau nu vorbim despre aceeasi cacao ? Este cea din link-ul de mai jos ?
    http://www.mydukandietshop.co.uk/en/product/Defatted-Cocoa-Powder-1,13990.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi Elena, multumesc mult ! Ma bucur mult ca iti plac retetele mele , sper sa incerci cat mai multe :) . Eu locuiesc in USA , si cacaoa marca Dukan de la noi e cu 3 % grasime (http://www.shopdukandiet.com/diet-foods-healthy-snacks/cocoa-powder ) , insa eu nu folosesc cacao marca Dukan , folosesc cacao Hershey's si are 1% , in lista cu tolerate , e trecuta cacao si zice ca nu trebuie sa depaseasca 10% si ca e tolerat 1 lingurita pe zi :) . Am si eu o prietetena in UK care nu de mult mi-a spus ca si-a luat cacao marca Dukan si ca are 1% grasime si pe cutie scrie unlimited , so de atunci nici eu nu ma mai limitez la 1 lingurita ;) . Pupicii si te mai astept :*

      Ștergere
    2. Multumesc, Oana, m-ai linistit ! Ca mancasem pana acum niste cantitati din "Unlimited"... :) Dar nu mi-a afectat regimul deloc, nici mie, nici sotului meu, iar cind am vazut ca si tu faci asa... Oricum, ciocolata asta e dementiala, chiar si fara siropul de ciocolata (pe care nu-l am), de aceea am pus mai multa cacao. Merci mult pentru reteta ! Miine fac dulceata de goji, vezi ca ti-am pus o intrebare si acolo :)

      Ștergere
    3. Sa va fie de bine ,ma bucur mult ca va place :),vezi ca am si una cu rom si reteta de ciocolata alba :)

      Ștergere
  5. buna. aceasta ciocolata poate fi facuta inca din faza de atac? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Oana HELP me...la mine se lipeste de caserola,forme etc...o dau la frigider peste noapte si tot se lipeste...care ar fii problema?Compozitia trebuie sa fie mai fluida sau mai consistenta?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Compozitia trebuie sa fie destul de groasa ca o pasta ,eu tot timpul o pun in congelator si dupa ce e intarita o tai in bucati si o pastrez tot la congelator :)

      Ștergere
  7. Buna, as dori sa stiu daca folosesti de obicei indulcitor pudra sau lichid. Multumesc anticipat!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello Tatiana ! Eu folosesc indulcitor pudra ,stevia lichid/picaturi folosesc destul de rar si doar la preparatele care nu necestita coacere :)

      Ștergere
  8. Buna Oana ! Esti minunata,iar retetele tale la fel de spectaculoase si gustoase ! Locuiesc in Canada,m-ar ajuta f mult daca mi-ai da un indiciu despre faina de konjac si paste....poate gasesc un magazine asemanator cu cel din USA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult pentru apreciere :* ,mă bucur că îți plac rețetele mele :) Găsești făina de konjac ,paste și orez shiritaki pe vitacost.com ,eu de la ei îmi iau multe produse printre care și acestea :)

      Ștergere
  9. Buna! In sfarsit am gasit lapte praf 0,1, cam scumpicel dar pentru reteta asta merita. Multumim mult pentru retete

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, Oana, te rog poti sa-mi dai link-ul de pe Vitacost cu faina de konjac pe care ai folosit-o la reteta asta ? Mi-ar fi de real ajutor ! Multumiri anticipate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi ! aceasta http://www.vitacost.com/now-foods-glucomannan-pure-powder-8-oz

      Ștergere
  11. Nu m-as fi prins, fara ajutorul tau, ca gluco-something asta e faina de konjac :) Am comandat-o, de-abia astept s-o primesc, sa fac ciocolata si tortul tau Crème-Caramel, imi lasa gura apa ! Multam din suflet !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare plăcere, spor la bucătărit și aștept să -mi spui cum îți plac ;)

      Ștergere
  12. Inca o intrebare-rugaminte: ce indulcitor ai folosit ? E tot de la Vitacost ? Sau IHerb ? Poti sa-mi dai si link-ul, te rog ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gasesti multe feluri de indulcitori permisi pe vitacost sau pe iherb , eu il folosesc pe acesta http://www.vitacost.com/now-foods-real-food-xylitol-2-5-lbs-1

      Ștergere
  13. Multam mult !! Dar pot sa-l folosesc si la ciocolata ? Tu ai spus in reteta de Ciocolata Mexicana ca nu se intareste cu Xylitol, pt ca e un sugar alcohol. Poti sa-mi dai link-ul de la Stevia pe care o folosesti tu la ciocolata ? Simbata viitoare e ziua soacra-mii (care e si ea la Dukan) si n-am voie s-o dau in bara !!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stevia sau sucraloza (Splenda ) iau din magazin deci nu am link ...,Însă probabil ca dacă pui faina de konjac o sa se întărească pt ca nu mai e nevoie de congelator :) ,când am făcut eu prima data ciocolată mexicana nu am pus konjac de aceea a trebuit să o pun la congelator și nu s-a întărit...La mulți ani pt soacra ta și poate încerci să -i faci un torulet ,am multe torturi delicioase :)

      Ștergere
  14. Multumesc pentru lamuriri ! Acum am inteles exact. Voi face cu faina de konjac, cum spui tu. Bineinteles ca ii fac tort, Crème-Caramel, cum ziceam mai sus. E moarta dupa orice e caramel si eu la fel. Plus ciocolata, pe post de cadou, sa-i ramina ceva si dupa ce pleaca invitatii :) Ii voi transmite urarile tale, va fi super fericita, pt ca esti ca o zeita pt ea - asa am convins-o sa se apuce de Dukan, aratindu-i bunatatile de pe site-ul tau. Din pacate, ea nu-si poate face singura din cauza unor probleme de sanatate care ii interzic sa stea in picioare mai mult de 10 min, dar ma are pe mine ca executant fidel :)
    Iti urez toate cele bune si spor la inventat retete !
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag Mihaela, mă bucur că pot fi de ajutor :) Transmitei multa sănătate soacrei tale și va îmbrățișez pe amândouă ! Mult spor la topit kg și numai bine, pupici cu drag! :* :*

      Ștergere
  15. Am facut aceasta ciocolata chiar acum: Doamne e delicioasa!
    Am respectat intru totul reteta, am pus in plus (pe langa faina de conjac) o jumatate de lingurita de esenta de unt, luata de pe site odata cu restul produselor 0%. Mie mi s-a inchegat prea tare... am mai adaugat ceva apa fierbinte.
    O recomand cu caldura.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa o mânanci cu plăcere scumpa, ma bucur ca-ți place!❤

    RăspundețiȘtergere
  17. De cand am descoperit aceasta reteta de ciocolata, nu imi lipseste din casa ;) cateodata mai adaug in compozitie putina coaja rasa de portocala - yummy. Multumesc frumos :)

    RăspundețiȘtergere