:D

joi, 12 decembrie 2013

Brownies la microunde ( Microwave Brownies )

Nu prea imi place mie sa gatesc la microunde, insa in caz de urgenta , cand am pofta nebuna de dulce si timp foarte putin aceasta brownie e bine venita :) , inspiratia acestei retete a fost reteta mea ne-dukan de chec cu cacao facut in cana si copt in cuptorul cu microunde...

                                           
                        Ingrediente :  -2 linguri tarate de ovaz
                                               - 1 lingura amidon de porumb (optional)
                                                -3 linguri lapte praf 0%
                                                -1 lingurita cacao 1%
                                                -1/2 lingurita nescafe instant
                                                -1 lingurita praf de copt
                                                -1 ou
                                                -1 lingura iaurt grecesc
                                                -1 lingurita esenta de vanilie
                                                -esenta de rom (optional)
                                                - indulcitor dupa gust
             Modul de preparare:-amesteci bine ingredientele uscate ( taratele +amidonul+laptele praf+cacao +nescafe instant +praful de copt +indulcitorul) , adaugi oul+esenta de vanilie+rom+iaurtul
                                                                  -le amesteci bine ...
                       -torni aluatul intr-o forma de silicon ( a mea are 8 inch in diametru =20.32cm)
                             -"coci" in cuptorul cu microunde 3-4 minute la putere maxima ...
              -blatul va fi usor umed la baza ,il  intorci si il lasi sa se raceasca pe un gratar metalic ...
                                                          -cam asa arata cand e gata ...
                                                             -portionezi si servesti ...

-este pufoasa , se prepara in 5 minute si sigur iti va potoli pofta de dulce ...
-daca vrei poti sa-i faci o glazura sau sa folosesti blatul pt a prepara diferite torturi ...

                                                                       Pofta buna !

22 de comentarii:

  1. daca nu avem microunde se poate si la cuptor electric?

    RăspundețiȘtergere
  2. As putea inlocui laptele praf cu altceva? Nu pot face o gramada de retete din pacate din lipsa laptelui praf degresat, eu am pt bebe dar am inteles ca nu pot folosi pt ca e prea gras, vre idee te rog cu cr as putea inlocui lp din retetele tale? Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In reteta aceasta poti sa nu il pui , blaturile ies si fara lapte praf , insa mie imi plac mai mult cu lapte praf , sunt mai pufoase si mai yummy :) Lapte praf se gaseste pe internet ,si mai este o dukanita care vinde lapte praf si de la care cumpara multe fete din Romania , daca vrei scrie-mi pe facebook si te pun in legatura cu ea , sau iti dau site-urile de pe internet de unde sa cumperi lapte praf :)

      Ștergere
  3. Foarte gustos a iesit. Eu am pus in forme de briose si au iesit 4portii. Am adaugat peste un iaurt dietetic amestecat cu esenta lamaie scortisoara si indulcitor. A iesit revigorant. Te pup .inca o data mersi !

    RăspundețiȘtergere
  4. iaurtul se poate inlocui cu branza de vaci ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Oana se poate inlocui tarata de ovaz cu tarate psyllium sau tarate de grau, astazi am consumat taratele de ovaz si as vrea ceva dulce, sunt la PP si inca o intrebare cacao 10-12% e buna, altfel nu am gasit. Multumesc pentru retetele tale am incercat si rulada tiramisu --- ff buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi ! Da ,poti sa inlocuiesti taratele de ovaz cu tarate de grau si psyllium :) Cacaoa e ok ca si aliment tolerat 1 lingurita pe zi :) .Ma bucur ca iti plac retetele ,sper sa incerci si altele si sa te ajute cu dieta ! :*

      Ștergere
  6. Daca nu am amidon,ce fac ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ai nu pui :) chiar ieri am facut un blat cu vanilie la microunde 1ou +2 linguri tarate de ovaz+3linguri lapte praf 0% +indulcitor +vanilie +2-3linguri apa minerala ,amestecate bine toate ,torni aluatul in forma de silicon sau ceramica,sticla ceva ce merge la microunde :) si apoi coci la microunde 3 minute :) ,iese un blat super pufos si yummy ! Daca vrei poti pune si cafea sau cacao :)

      Ștergere
  7. geniala reteta! mai ales ca am o fetita de 6 luni si nu prea am timp sa imi fac mie pofetele...sunt innebunita dupa dulciuri iar aceste prajiturele sunt delicioase!!! MULTUMESC!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag :* ,ma bucur mult ca-ti place :) ,vezi ca am si un blat fara tolerate copt la microunde , o painica si o budinca la microunde ,daca vrei sa le incerci...

      Ștergere
  8. Buna, iaurtul grecesc poate fi inlocuit cu iaurt normal 0%?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi! Cred că depinde ce consistentă ațe iaurtul :) ,iaurtul grecesc e super gros și cremos ca și o brânză cremoasa :) ,deci dacă nu ai un iaurt asemănător mai bine folosești o brânză cremoasa sau pui iaurtul la scurs intr-un tifon cel puțin 12 ore la frigider și vei obține o crema de iaurt :)

      Ștergere
  9. Am facut si noi (sotia+eu tinem dukan suntem in perioada de croaziera) in aceasta seara aceasta reteta,si a iesit super deliciosss....totusi ma gandesc.Este ok daca am dublat cantitatile avand in vedere ca sunt doi?Ma gandesc la toping de ciocolata folosit de tine la amandine ar fi ok?

    Avem la frigi si iaurt cu gelatina si maine la pranz incercam pizza cu pui.Ce adrese de net sti unde pot gasi lapte praf 0% ma intereseaza o adresa externa noi locuim in Be si nu am gasit asa ceva.

    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a placut, sa va fie de bine! Aceasta reteta contine portia de tarate si de tolerate pt o zi de croaziera, pt o persoana ,deci e ok daca ati dublat cantitatile :).Topping-ul de la amandine ar merge foarte bine insa asta ar insemination sa mai adaugi tolerate( cacao) deci ar trebui sa mancati prajitura in doua zile. Eu locuiesc in USA si imi iau produsele de pe vitacost.com .Daca vreti dati join in grupul meu de pe facebook DUKAN&DELICIOUS si poate in grup gasiti persoane care locuiesc in zona voastra si va pot spune de unde isi cumparat produsele. :)

      Ștergere
  10. Woow...este super buna....doamneeee si aveam o pofta de cv dulce....iti Mulțumesc Oana Camacho

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că-ți place,sa-ți fie de bine! 😊Te invit să încerci și alte rețete, spor la bucătărit și la topit kg! 😘

      Ștergere