:D

duminică, 26 ianuarie 2014

CIOCOLATA AFTER EIGHT DUKAN ( DUKAN AFTER EIGHT MINT CHOCOLATE )

Eu sunt o chocoholica , deci ador tot ce inseamna ciocolata , asa ca nu poate lipsi din dieta mea ciocolata :) , am facut ciocolata simpla , ciocolata alba , baton de ciocolata cu rom iar acum a venit randul ciocolatei cu menta cunoscuta si ca ciocolata After Eight ...



               Ingrediente :-pt. ciocolata:-9 linguri lapte praf 0%
                                                             -4 lingurite de cacao 1%
                                                             -1/2 lingurita faina de konjac (2g) (optional)
                                                             -1/2 lingurita ness instant
                                                             -indulcitor dupa gust (eu am folosit stevia picaturi )
                                                             -1 lingurita esenta de vanilie
                                                             -aproximativ 150ml apa fierbinte
                                     -pt. partea alba:-6 linguri lapte praf 0%
                                                                 -1/2 lingurita (2g) faina de konjac
                                                                 -indulcitor dupa gust
                                                                 -cateva picaturi esenta de menta (sau dupa gust in functie de cat de concentrata e esenta)
                                                                 -aproximativ 100ml apa fierbinte

                     Modul de preparare :-pui cantitatile de lapte praf in doua boluri separate
                                                        -pregatesti partea alba cu menta: -adaugi apa fierbinte putin cate putin peste compozitia cu laptele praf pana obti consistenta unei paste ..., adaugi indulcitorul si esenta de menta si amesteci bine , daca se formeaza cocoloase poti sa treci compozitia obtinuta printr-o sita fina ...
                                                        -pregatesti ciocolata cu cacao:-amesteci laptele praf + cacao + faina de konjac +ness , dupa care adaugi apa fierbinte putin cate putin pana obti consistenta unei paste , adaugi esenta de vanilie si indulcitorul dupa gust , amesteci bine si daca e nevoie treci ciocolata printr-o sita fina pt a elimina cocoloasele ...
                                                     
 -pregatesti o forma tapetata cu foile de plastic si intinzi jumatate din compozitia de ciocolata pe toata dimensiunea tavi , dupa care o dai la congelator aproximativ 15 minute sa se intareasca ciocolata ...(eu am folosit o forma cu dimensiunea de 9x9 inch =22,86 pe 22,86 cm)
 -cand primul strat de ciocolata s-a intarit , torni ciocolata alba cu menta peste si o nivelezi pe toata suprafata tavi ...(daca ciocolata din bol se intareste intre timp poti adauga putina apa fierbinte si sa amesteci bine pana obti consistenta dorita )
-dai  forma cu ciocolata la congelator inca 15 minute sa se intareasca si stratul de ciocolata alba cu menta , iar cand e intarit adaugi peste ciocolata cu cacao ramasa si o intinzi usor pe toata suprafata , sa acopere in intregime ciocolata alba , si dai iar la congelator aproximativ o ora ....
                                   -cand ciocolata e intarita , o scoti din forma si o portionezi ...
                                   -pastrezi ciocolata in congelator pana in momentul servirii ...
           -daca iti place ciocolata cu menta After Eight ,acum poti sa te bucuri de ea chiar daca esti la dieta :)
                                                            -este super delicioasa ...
                                             -mie mi-au iesit 25 de patratele de ciocolata ...
                                                                 Yummy yum yum !
Sper sa o incerci si tu , si sa iti placa cicocolata After Eight si in varianta dukanizata !

                                                        Pofta buna ! Enjoy your chocolate !

29 de comentarii:

  1. Buna ! Arata bestial ! Ma duc sa verific daca am atat lapte praf. Pentru cate zile e , pentru 5 ? Multumesc de raspuns si de reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello ! Sunt 15 linguri de lapte praf 0% si 4 lingurite de cacao 1% deci sunt permise :) ,daca tu folosesti late praf si cacao cu continut mai mare de grasime atunci devin alimente tolerate ,3linguri pe zi lapte praf si 1 lingurita pe zi cacao ,ai voie doua tolerate pe zi deci ar trebui sa imparti ciocolata la 5 zile :) Astept sa-mi spui cum ti-a placut ! :)

      Ștergere
  2. eu nu gasesc lapte praf degresat sa cumpar, voi de unde il cumparati?

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello ! Eu locuiesc in U.S.A.,la noi se gaseste lapte praf 0% cam peste tot , eu il cumpar online de pe vitacost.com , mai gasesti si pe iherb.com , sau pe cafemagia.ro , sau poti contacta o dukanita din Romania care vinde lapte praf 1% si de la care cumpara foarte mult fete care tin dieta Dukan :) , numele ei este Pirvulescu Andreea , daca vrei poti sa-mi dai friend request pe Facebook si te pun in legatura cu ea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana, ai putea te rog frumos sa imi spui care lapte praf 0% il commanzi tu de pe iherb.com,sunt mai multe tipuri acolo si nu ma lamuresc care? Si inca o intrebare skimmed e la fel cu non fat milk powder?
      Multumesc mult!
      Lidia

      Ștergere
    2. Hi Lidia , eu inca nu am cumparat de pe Iherb , eu cumpar de pe vitacost.com , insa au cam aceleas produse :) , eu folosesc lapte praf 0% marca Bob's red mill http://www.vitacost.com/bobs-red-mill-milk-powder-non-fat-dry-22-oz , mai e si acesta bun http://www.iherb.com/Now-Foods-Real-Food-Non-Fat-Dry-Milk-Powder-14-oz-397-g-Discontinued-Item/12873#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=NON%20FAT%20POWDER%20MILK&rc=2071&sr=null&ic=2 . Non fat e 0% iar skimmed milk poate fi 1% sau 2% , citeste atenta tabela nutritionala :)

      Ștergere
    3. Mersi mult, Oana. Am comandat de pe iherb, pentru ca au costuri mici de trimitere! Mersi mult si pentru retete!!! Lidia

      Ștergere
  4. Buna, Oana! Spune-mi, te rog, ai folosit retata dubla pt tava ta? Mi se pare multa compozitie fata de cantitatea ingredientelor. Multumesc! Sorina

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,

    De cum vazut reteta de ciocolata cu menta, m-am si dus sa iau lapte praf degresat ca sa fac. Bineinteles ca a iesit delicioasa. Singura problema este ca nu pot manca mult, insa fac eu rost de lapte praf si cacao cu 0% :) Si eu am facut-o tot in forme de briose, si arata excelent :) Multumesc inca o data pt reteta

    RăspundețiȘtergere
  6. Oana, nu gasesc nicaieri esenta de menta. :( Crezi ca as strica reteta daca in cioco alba pun in locul esentei putin ceai de menta concentrat? Alta varianta nu am momentan, poate ma ajuti cu un sfat. Multumesc!
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa faci cu orice alta esenta ,insa daca vrei poti incerca cu ceai concentrat sau o alta idee ar fi sa iei frunze proaspete de menta si sa le triturezi in blender cu putina apa pana obtii un "suc "de menta ...daca incerci sa vi sa-mi spui cum a iesit :) Poti cauta esente si online ,de exemplu pe pastaidevanilie.com

      Ștergere
    2. N-am avut rabdare si am facut-o atunci, cu un ceai de menta concentrat si indulcit. A iesit bestiala! Tocmai a devenit desertul meu preferat. Dar ce vorbesc, de fiecare data cand incerc cate o reteta de-a ta, tot asta spun...toate sunt preferatele mele! Multumesc din suflet pentru tot!

      Ștergere
    3. Cu mare drag scumpa ! Ma bucur mult ca ti-a iesit si ca-ti place :) ,imi creste inima cand vad ca retetele mele plac,si imi place mult sa vad ca nu ti-a fost frica sa experimentezi ! Pupicii cu drag ! :*

      Ștergere
  7. Si eu vreaaau >:P~ dar nu am voie in faza de atac, nu? [ oricum o sa o incerc peste 2 saptamani cand voi intra in cruaziera]

    RăspundețiȘtergere
  8. Vitacost, livreaza si in Romania? :-?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer nu stiu, poti sa verifici la ei pe site ,eu sunt in USA :) ,daca vrei lapte praf 0% si cacao 1% poti comanda de pe Iherb.com ,ei sigur livreaza in Romania :)

      Ștergere
    2. Buna oana te rog sai spui si mie daca in croaziera avem voie si in pp si in pl aceasta ciocolata

      Ștergere
    3. Da poate fi consumată atât în zilele de PL cât și în zilele de PP :)

      Ștergere
  9. Am facut ieri si ciocolata asta: mia fost lene si am pus doar stratul de ciocolata si apoi cel alb. Azi am scos-o din congelator si am taiat-o in patratele si am reintrodus-o in congelator, e un fel de inghetata-ciocolata si are un gust absolut minunat de menta si cacao. O recomand cu caldura!

    RăspundețiȘtergere
  10. Uau, e minunata! Multumesc pentru reteta, varianta mea a iesit mai....lichida, am pus-o in cupe de hartie deci o pot manca cu lingurita :) e foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ți place, sa-ți fie de bine! 💗 Probabil consistenta depinde de calitatea laptelui praf, incearca data viitoare sa pui mai putina apa ,pui apa putin câte putin pana ajungi la consistenta dorita.

      Ștergere
  11. Buna Oana,

    Ma bucur din suflet ca am dat peste acest blog, multumesc ca ma scoti din monotonia dietei cu atat de multa creativitate.Sper sa continui ceea ce faci cu la fel de mult entuziasm.
    Sincer, m-ai salvat cand eram gata sa renunt la dieta desi am parte de rezultate foarte bune.
    Cat despre cacao 1% sau lapte praf degresat 0% va recomand nosugarshop.ro, eu de acolo ma aprovizionez si am gasit intotdeauna ce am avut nevoie.

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi ! Multumesc pt apreciere ❤,ma bucur ca-ți plac rețetele si ca te ajuta cu dieta,mult succes in continuare! 😙 Eu sunt in USA imi iau produsele din supermarket sau online de pe vitacost.com.

      Ștergere
    2. Hi ! Multumesc pt apreciere ❤,ma bucur ca-ți plac rețetele si ca te ajuta cu dieta,mult succes in continuare! 😙 Eu sunt in USA imi iau produsele din supermarket sau online de pe vitacost.com.

      Ștergere