:D

vineri, 5 septembrie 2014

"CONSOLIDARE DUKAN -ALIMENTE NOI "


Daca ai ajuns la CONSOLIDARE inseamna ca ai ajuns la greutatea dorita , iar de acum trebuie sa o mentii !
 - In consolidare vei manca PL in fiecare zi cu exceptia "zilei sfinte" care poate fi joi, luni, miercuri sau oricare alta zi din saptamana preferi , vei alege o zi si te vei tine de ea , in aceasta zi vei manca PP ( PROTEINA PURA FARA TOLERATE ) Aceasta zi de pura proteina te va ajuta sa-ti mentii greutatea si e foarte important sa nu sari peste ea si sa o ti cat mai curat posibil ,ca si o zi de ATAC !
 -In consolidare vei introduce treptat alimente noi pt ca organismul tau sa se reobisnuiasa cu grasimi si carbohidrati.
 -Consolidarea se tine 10 zile pt fiecare kg pierdut si se  imparte in doua !

 -In prima parte a consolidarii vei consuma PROTEINE+LEGUME din lista cu alimente permise si vei introduce 1 PORTIE DE FRUCT PE ZI ,sunt permise toate fructele cu exceptia bananelor,cireselor,strugurilor si a fructelor uscate ) O portie poate fi un fruct de marime medie (mar,para ,piersica,grapefruit,portocala) , iar pt fructele micii(capsuni,zmeura, afine ,1 cana de masurat (1 cup), pt fructele mari 1/2 dintr-un pepene galben de marime medie , o felie de pepene verde (2 cm grosime) , 2 kiwi, 2 caise, 1 mango,etc.

         -pe langa portia de fruct vei introduce si 2 FELII DE PAINE 100% INTEGRALA PE ZI (100% whole grain sau 100% whole wheat bread)   ,daca nu vrei sa consumi paine poti sa inlocuiesti painea cu 4 BISCUITI INTEGRALI WASA , sau 4 tortillas de porumb ,sau o portie din alti biscuiti integrali conformi dukan (de exemplu Mary's Gone Crakers) sau cu 1 cup(226g) amilacee gatite (quinoa , mamaliga ,orez integral,linte,mazare,couscous integral,millet , hrisca (buckweat) ,amarant,grau spart paste integrale )


        -vei introduce si 1,5 oz (40g) BRANZA GRASA PE ZI  ( ceddar, Holland,Gouda,Swiss,Edam,Emental, Gruyere,Manceago,Parmesan, evita branza fermentata cum ar fi Brie,branza de capra, blue cheese ,Camembert ) Daca preferi poti inlocui branza cu 1,5 oz(40g) BRANZA DE SOIA sau  1/4 AVOCADO sau 1,5 OZ(40g) MIGDALE , NUCI , CASTANE sau 2 LINGURI UNT DE ARAHIDE SAU MIGDALE NATURAL FARA ZAHAR ADAUGAT
        -vei introduce si 1 PORTIE DE AMILACEE (STARCHY FOODS) PE SAPTAMANA 
                                  -paste integrale 8oz(226g) gatite (aprox 2 oz negatite ) ,pastele se prepara in stil dukan , cu ingrediente din lista de alimente permise , sunt interzise sosurile cu grasimi si adaos de zahar !
  -leguminoase (linte, mazare verde, fasole uscata de toate culorile, naut,mazare uscata 8oz(226g) gatite
                                  -orez alb , orez basmati si orez salbatic 6oz(170g) gatite
                                  -orez brun 8oz(226g) gatit
                                  -cartofi 6oz(170g) gatiti se pot consuma doar fierti sau copti fara adaosuri de unt sau sosuri grase (cartofii prajiti sau cipsurile sunt interzisi )
                   -faina de arrowroot  (daca faci paine cu faina de arrowroot ai voie doua felii de paine pe zi )
                          -quinoa, tarate de quinoa si fulgi de quinoa 8oz =226g iar faina de quinoa 4oz=113g  , couscous, bulgur, mamaliga(polenta) ,porumb fiert sau  popcorn (fara adaos de unt sau alte interzise ) ,millet , amaranth,hrisca (buckwheat) ,grau spart 8oz(226g) gatite .

           -poti introduce -carnea slaba de miel (picior ) si sunca de porc 

            -vei lua 1 MASA DE SARBATOARE PE SAPTAMANA (aperitiv +fel principal+desert+1 pahar de vin ) ATENTIE masa de sarbatoare e o singura masa nu o zi intreaga , insa poate fi orice masa din zi , mic dejun, pranz sau cina si poti manca orice preferi ne-dukan ! 

        -In a-2-a parte a consolidarii vei consuma 2 PORTII DE FRUCT PE ZI , 2 MESE DE AMILACEE PE SAPTAMANA SI VEI LUA 2 MESE DE SARBATOARE PE SAPTAMANA !   

        -Vei continua sa consumi zilnic 2 linguri de tarate de ovaz  , 1 lingura tarate de grau (optional) si 1 lingura tarate de psyllium (optional) 

        -Vei putea consuma 3 tolerate pe zi 
        -Vei continua sa consumi apa multa si sa faci miscare (cel putin 25 minute de mers pe jos )
     
CONSOLIDAREA este cea mai importanta etapa din cele 4 etape ale dietei Dukan asa ca incearca sa  o ti cat mai strict si astfel vei reusi sa-ti mentii greutatea ! 
         
                                       Felicitari pt. rezultat si spor la consolidat ! 

Sursa: THE DUKAN DIET BOOK , CONSOLIDATION PHASE  & DUKAN COACHING  

32 de comentarii:

  1. Draga Oana, acum ma intreb daca ai ajuns la consolidare cumva...daca da, multe felicitari, daca nu, multe felicitari pt ca sigur esti aproape... oricum ar fi, vreau sa-ti multumesc mult pt ca ne-ai oferit tuturor informatii si cele mai bune si variate retete care sa ne ajute sa adoptam acest stil mai sanatos de alimentatie...felicitari pentru dedicarea pentru blog si multa bafta in continuare.
    p.s. ma bucur ca in a doua parte a consolidarii avem voie doua fructe pe zi, just in case :) Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Alina, consolidez :) ,multumesc mult pt apreciere ,ma bucur mult ca pot fi de ajutor ! Mult success in continuare ! :*

      Ștergere
    2. Oana,ma intrebam daca in consolidare avem voie sa folosim putina faina integrala sau fulgi de cereale in loc de cele 2 felii de paine?si daca da,cate grame pe zi?mai am putin si incep consolidarea.Multumesc frumos!

      Ștergere
    3. Sincer eu nu am folosit ,am intrebat acu ceva timp coachul despre faina si mi-a spus ca pot face paine din faina integrala ,si din painea respectiva sa consum 2 felii de paine pe zi :) ,insa eu imi iau paine din magazin si consum doua feli cand am pofta ,destul de rar ...

      Ștergere
    4. In cartile mele si in contul meu de coaching nu apare nimic legat de asta :)

      Ștergere
  2. Deci sa fiu sigura ca nu mananc ceva nepermis,nu voi folosi! :) multumesc!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Oana esti o dulce , merci tare mult pt bloggul tau care ne salveaza in perioada de dieta :* Eu am inceput dieta cu 63,8 kg dupa 2 sapt am ajuns la 59,7 kg in a 3 sapt sint ferma nu scad nici nu pun nimic (dupa dukan eu tre sa am 59.1 kg ) dar eu as vrea 55 kg (avind 167 cm) in aceasta situatie ar fi mai bine sa trec in etapa 3 sau sa continui cu 2? Astept cu multa nerabdare raspunsul tau, pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag scumpa ,multumesc mult pt apreciere :) ,ma bucur mult ca-ti plac retetele mele si cq te ajuta cu dieta :) Din pacate stagnarea face parte din procesul de slabire ,1 saptamana nu se poate numi stagnare ,sunt persoane care stagneaza char si o luna sau mai mult :) iar tu ai o greutate mica ,cu cat ai mai putin de slabit cu atata slabesti mai greu .Dukan ti-a dat true weight 59.1 kg pt ca in functie de info pe care tu ai dato in test aceasta este greutatea la care tu o sa te poti mentine fara probleme :) ,tu daca vrei mai mult cuntinua croaziera insa ai rabdare :) ,mult success ! :*

      Ștergere
  4. Buna Oana! scuza-ma ca te deranjez din nou,dar as vrea sa te intreb daca inlocuirea celor 40 de grame de branza cu migdale sau unt de arahide este valabila doar pt vegetarieni ?ca nu simt nevoia sa mananc branza,parca mai degraba as manca cateva migdale sau unt de arahide fara zahar. multumesc!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este valabil pt toti cei din consolidare ,poti manca linistita ! :)

      Ștergere
  5. Dragelele mele ce meniu recomandati pt masa de sarbatoare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poți manca orice poftești nedukan :) ,aperitiv ,fel principal ,desert și un pahar cu vin dacă preferi ! :)

      Ștergere
  6. Buna Oana,
    As vrea in primul rând sa te felicit pt creativitate si pt rețele minunate care ne mai ușurează dieta. Am intrat de astăzi in consolidare, si deși am de gând sa introduc noile alimente treptat, ma tentează foarte tare opțiunea de a înlocui brânza cu avocado/ peanut butter. Am căutat informații despre asta, dar din păcate am gasit doar un forum unde se scria ca moderatorii unei pagini de Fb din US au oferit opțiunea, si nu dr. Dukan. Tu de unde ai preluat informația? Ai încercat sa le înlocuiești, si mai ales, ai sesizat vreo diferența? Merci anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci pt apreciere :) Eu sunt in US si am coaching dukan , am informația de la coach :) ,prefer de 1000 de ori o porție de grăsime sănătoasă cum ar fi avocado,nuts sau unt natural de migdale sau arahide in locul brânzei :) Programul de coaching e oficial Dukan ,deci toată informația asta provine de la Dr. Dukan, nu îți da coach-ul info după ureche :D .Consolidare ușoară !

      Ștergere
  7. Buna, draga Oana!
    de data aceasta iti cer un sfat. mai am de slabit trei kg (ultimele) iar in ultima luna nu am mai slabit deloc desi consum tolarate rar (iar cele pe care le consum sunt goji si chia). incerc sa caut cauzele si ma gandesc ca ar fi schimbarea stilului de viata ( lucrez mult mai mult acum si nu cred ca beau suficienta apa), am probleme cu constipatia (scaun o data pe saptamana si acela cu ajutorul ceaiului cu efect laxativ), am intrerupt anticonceptionalele iar ciclul menstrual mi s-a dat peste cap (ma gandesc ca poate fi si din cauza hormonilor care o iau razna). in rest mananc foarte corect. am inceput dieta pe 1 ianuarie 2015 si am slabit pana acum 21 kg. nu am trisat nici macar o data si am tinut mereu alternanta 5/5. slabeam cam 2 kg pe luna si eram multumita, dar in ultima luna nu am mai slabit deloc. mi-as dori sa intru in consolidare dar mi-e teama ca voi incepe sa pun inapoi avand in vedere ca in croaziera doar ma mentin. pe de alta parte, poate ma ajuta schimbarea alimentatiei in vreun sens. daca ai timp sa imi dai o parere, as aprecia mult. oricum te apreciez enorm si iti iubesc retetele. te pup! alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello Alina ! Constipatia si problemele hormonale pot fi cauzele , pe langa asta ultimele kg se duc cel mai greu ,stagnarea poate dura chiar lsi cateva luni :) ,apoi alternanta 5/5 ? parerea mea e ca e super nesanatoas sa-ti privezi organismul atata timp de nutrientii si fibrele din legume ,de aici si constipatia plus ca zici ca nu bei suficienta apa ceea ce e foarte grav , ar trebui sa bei 2-3 l de apa pe zi :) , iar alternanta recomandata de Dr Dukan e 1/1 :) Acum depinde de tine daca faci schimbarile necesare si continui croaziera pana ajungi la true weight sau intri in consolidare :) , daca ti consolidarea ca la carte , cu putin noroc poti sa slabesti si in consolidare :) . Multa sanatate si success ! :*

      Ștergere
  8. buna,ce ziceti de hrisca ?Este permisa pe parcursul regimului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum am mentionat si in aceasta postare, este permisa doar in etapa de consolidare la porția de amilacee sau la masa de sărbătoare! :)

      Ștergere
  9. Bună seara.....în consolidare sunt tot 2 linguri de tărâțe pe zi nu ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Hi ! Dupa cum am mentionat si in descrierea postarii da ,am atasat chiar si poza cu portia de tarate pt fiecare etapa, citeste cu atentie! 😊

    RăspundețiȘtergere
  11. Consolidarea se tine 10 zile pentru fiecare kg pierdut, deci poate dura chiar si mai putin decat croaziera?

    RăspundețiȘtergere
  12. Da ,se tine 10 zile pt fiecare kg pierdut!Graficul testului dukan iti arata cu aproximatie cât durează fiecare etapa,dupa care urmeaza stabilizare pe viata. Citeste cartile Dukan si o sa intelegi exact cum functioneaza aceasta dieta, succes !

    RăspundețiȘtergere
  13. Oana, am o nelamurire, in loc de painea integrala zilnic putem inlocui cu amilacee zilnic? Sau biscuiti integrali? Care sunt permisi?

    RăspundețiȘtergere
  14. Da,exact cum an precizat în această postare 😊,pâinea poate fi înlocuită cu o porție de amilacee sau wasa/ biscuiți integrali sau tortillas de porumb.

    RăspundețiȘtergere
  15. Oana , in locul celor doua felii de paine , se pot consuma pufuleti si daca da , in ce cantitate ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  16. Esti o draguta!! Multumesc pentru sfaturile date noua, acelora care vor sa mai slabeasca un pic. Eu sunt la consolidare de 10 zile. Am mai scapat o bucatica de ciocolata, dar foarte rar. Imi place la nebunie. In 6 saptamani am slabit 4,5 kg. Daca mai scap de 500 de gr.,e ok. Partea proasta este ca nu fac miscare suficienta si nu pot bea lichide. Ma fortez sa ajug la 1 l. de lichide pe zi. Te sarut si ai grija de noi!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu mare drag, ma bucur ca pot fi de ajutor!😊 Consolidare usoara in continuare si numai bine!❤

    RăspundețiȘtergere