:D

luni, 24 martie 2014

"RETETE DUKAN PT. FAZA DE ATAC SI ZILE PP FARA ALIMENTE TOLERATE ( DUKAN RECIPES FOR THE ATTACK PHASE & PURE PROTEIN DAYS WITHOUT TOLERATED FOODS )"

 Pentru ca multe dukanite imi cer retete fara tolerate pt. faza de ATAC si zilele de PP , m-am gandit sa fac o postare cu cateva idei delicioase ...
Dupa cum proabil sti in faza de ATAC a dietei Dukan se consuma doar proteina pura ( carne de pui , curcan , vita, muschi de porc, peste, fructe de mare, lactate 0% (lapte, lapte praf, iaurt branza ) , oua , tofu, paste shirataki , etc.), insa asta nu inseamna ca nu poti manca bunatati , poti prepara proteinele in diferite moduri ( fierte, coapte , prajite uscat sau la grill ) condimentate cu ceapa , usturoi , verdeata si diferite condimente si le poti combina dupa preferinta :) 
Lista alimentelor permise o gasesti aici !
Dai click pe titlul fiecarei retete si te duce la reteta completa explicata pas cu pas ! :)

APERITIVE (APPETIZERS )-Muffins cu peste (Muffins with fish )
                                                 -Chiftelute de pui Dukan ( Dukan chicken meatballs)
                                                 -Aperitiv cu sunca (Appetizer with ham )
                                            -Oua umplute cu pate din ficatei de pui (Chicken liver -stuffed eggs )
                                                 -Chicken nuggets 
                                                - Snack de pui dulce si picant (Sweet & spicy chicken snack) 
                                                -File de peste in crusta de tarate ( Bran crusted fish fillets )





breast)












                              PIZZA :-Pizza Carbonara 






                 -Chifle Dukan cu sunca (Dukan ham buns )



                                        -Shirataki alla carbonara
                                        -Orez shirataki cu pui asiatic 



                                                                    -Tofu Crisps

                                                          -Cipsuri cu tarate (Oat bran & Wheat bran chips )

                                 -Cipsuri de tofu (Baked tofu chips )


PAINE (BREAD) :-PAINE DUKAN (DUKAN BREAD)








                                            -Gogosele simple Dukan ( Dukan donut holes)
Sper sa te inspire aceasta lista cu bunatati , spor la bucatarit !
 POFTA BUNA !!!

76 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Merci de apreciere :) ,sper sa incerci cat mai multe retete ! :*

      Ștergere
    2. Esti deosebita! Toate retetele pe care le-am incercat sunt foarte reusite. Cu tine Dukanitele au avut si au un mare castig! Multumim!

      Ștergere
    3. Multumesc mult Criss ! :* Ma bucur mult ca iti plac retetele mele si ca te ajuta cu dieta :) ,mult success in continuare ! :*

      Ștergere
    4. Mulțumesc foarte insirate

      Ștergere
  2. Multumesc, datorita tie dieta este mai usoara.
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag Andreea ,sper sa incerci cat mai multe retete si sa te ajute la topit kg ! Mult success ! :*

      Ștergere
  3. toate astea le pot manac in atac ???????????

    RăspundețiȘtergere
  4. toate arata atat de bineee!!!mi s a facut asa foame!felicitari!nu stiu daca imi va iesi ceva la fel ca aici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit Angela ! Ma bucur mult ca iti place ce ai gasit :) ,retele mele sunt explicate in detaliu cu poze :) deci daca urmezi pasi retetelor trebuie sa iasa :) ,sunt retete reale cu poze reale ,incercate si reincercate :) Iti doresc mult succes cu dieta si spor la bucatarit ! Daca ai intrebari legate de retete sau de dieta ,nu ezita sa intrebi ! :*

      Ștergere
  5. multumesc mult!sunt incepatoare,dar totul arata atat de frumos aici la tine incat evit sa ma uit des ca de fiecare data am apa in gura cand vad ce bunatati postezi!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti plac sper sa-ti faci curaj si sa le si gatesti :) ,nu e asa greu cum pare ;) Mult success ! :*

      Ștergere
  6. eu cred ca sunt cam multe pentru atac...eu trebuie sa tin atacul 6 zile si mananc piept de pui, iaurt 0,1 si branzica 0,5 asta mi-am luat deocamdata :) eu stau in timisoara...ieri am fost prin lidl...azi merg prin billa, auchan cu lista alimentelor permise in atac sa vad ce gasesc. Multumim Oana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu consider ca sunt multe deloc :D , toate retetele sunt preparate cu ingrediente permise :) ,citeste lista cu alimente permise in atac ,si te vei convinge :) Mie imi place sa gatesc si sa mananc diversificat ,nu as putea sa mananc doar piept de pui ,iaurt si branza ,lista alimentelor permise e mult mai mare de ce sa nu mancam bunatati ? Sfatul meu e sa mananci diversificat ca altfel nu o sa rezisti prea mult ,succes !

      Ștergere
  7. Buna ziua! In primul rand, felicitari pentru retele si blog, sunteti minunata :)! Indraznesc sa va deranjez cu o intrebare, daca se poate. Eu am mai tinut anul trecut dieta, am slabit 5 kg (am 7 de dat jos in total), insa nu am dus-o la capat si m-am ingrasat la loc. Problema e ca tot am incercat sa o reiau si nu am reusit, nu a functionat nimic altceva, mi s-a setat in minte ca doar asta functioneaza. Azi am fix 1 an de cand am inceput-o prima oara, m-am hotarat sa o reiau ca la carte, credeti ca mai da rezultate? Daca da, probabil foarte greu?
    Multumesc anticipat! O zi frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult ,ma bucur ca-ti plac retetele :) Din proprie experienta nu pot sa vorbesc insa am observat ca sunt multe persoane care reiau dieta ,consider ca daca ti dieta ca la carte. trebuie sa functioneze :) . Pt ca ai doar 7 kg de slabit e posibil sa mearga mai greu ,daca consideri ca dieta dukan clasica e prea grea pt tine ,poti tine noua metoda Dukan -Scara Nutritionala :) care e mult mai usoara . Mult success ! :*

      Ștergere
  8. Dupa cat timp pot sa ma reapuc de dieta tinand cont de faptul ca am mai tinuto 2zile?

    RăspundețiȘtergere
  9. Genius! ♥ Te iubescc pentru ca mi-ai facut dieta mai usoara :) Acum abia astept sa o reincep :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit ,ma bucur mult ca iti place ce ai gasit pe blogul meu cu bunatati :) Sper sa incerci cat mai multe retete si sa te ajute la topit kg ! Mult success ! :*

      Ștergere
    2. Am uitat sa te intreb... ai tinu si tu aceasta dieta? Cam cat te-a ajutat? Apropo, mersi :*

      Ștergere
  10. Buna ...tiam adaugat in lista de prieteni pe facebook .livia timofte .sper ca nu te deranjez vroiam sa te intreb cate ceva despre dieta vazand ca esti f bn documentata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cautat pe facebook si nu te-am gasit ? Ti-ai schimbat numele cv !? Sau nu caut eu bine !? Mi-as dori si eu putine sfaturi daca tu ai deja atatea dunkanite pe capul tau ! Te pup si imi place mult ce gatesti ...imi este greu sa cred ca se poate manca asa bine daca ai putina imaginatie !! Astept raspuns cu facebook ul puup !!!!

      Ștergere
    2. Am același nume pe Facebook :) ,Oana Camacho și te invit și în grupul meu DUKAN & DELICIOUS . :*

      Ștergere
  11. In cat timp ai topit 38 kg. Apropo...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 34kg in 10 luni si am ajuns la true weight ,si restul dupa :)

      Ștergere
  12. Buna ma acaparat foarte tare retetele tale par foarte delicioase si nicidecum sa sunt pt dieta....daca as vrea sa dau doar 4sau 5 kg jos ar trebuii sa respect toate etapele sau doar cea de atac??aaaa si inca ceva ai voie sa consumi alcool pe perioada asta de dieta??multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello si bine ai venit ! Ma bucur mult ca-ti plac retetele mele :) ,sincera sa fiu nu cred ca ai nevoie de dieta Dukan clasic pt 4-5 kg ,incearaca si fa-ti testul dukan si vezi ce zice testul ,insa pt asa putine kg eu cred ca mai bine ar fi sa incerci Metoda Dukan Scara Nutritionala :) ,gasesti postarea mea despre Scara Nutritionala in meniu ,citeste si vezi daca ti se potriveste ;mult success ! :)

      Ștergere
  13. Esti fantastica, multumeeeesc ! Eu in atac am mancat doar carne cu iaurt, oua cu branza...bleah !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc :) ,îmi pare rău că te-ai chinuit așa :( ,dacă suntem la dieta ăsta nu înseamnă că trebuie să mâncăm mâncare fada ,fără gust :) de aceea folosim condimentele permise în combinație cu alimentele permise și preparam bunătăți care ne ajută să topim kg :) ,cu cât mănânci mai diversificat cu atâta Îți va fi mai ușor! Mult succes! :*

      Ștergere
  14. merci mult pentru retete :)
    se poate deci de slabit gustos :)
    succes!
    Lori

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ☺️ Toate aceste retete sunt permise in perioada de ATAC ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Poti incepe dieta de cate ori vrei in 2012 am slabit 15kg din martie pana in iunie iar in 2014 martie le pusesem la loc . Nu am mai tinut. In martie 2014 m am apucat si am slabit 18kg pana in iunie.de atunci pana acum m am ingrasat 7 kg. Deci ma apuc din nou . E singura dieta in care cred si da rezultate. Problema este ca nu am timp de gatit .bunatatile tale arata grozav.

    RăspundețiȘtergere
  17. buna Oana..am cumaprat si eu cartea si vreau dupa sarbatori sa incep si eu dieta..nu am de dat jos decat vreo 10kg..este cam greu cu dieta caci am si probleme cu stomacul asa ca nu pot sa tin diete drastice si nici nu vreau:)))...super retetele tale o se le gatesc pentru toti din familie....ce nu am inteles este cate mese trebuie sa fie pe zi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi ! In dieta dukan poți mânca oricât și la orice ora din alimentele permise :) ,eu recomand 5 mese pe zi 3 mese principale și doua gustări. Dacă spui că ai probleme cu stomacul poate ar fi mai bine sa citești despre metoda scara nutritionala, nu e atât de drastică precum metoda clasica http://www.oana-camacho-recipes.com/2014/03/noua-metoda-dukan-scara-nutritionala.html?m=1 ,Multă sănătate și succes! :)

      Ștergere
  18. oana am incercat aproape toate retetele tale, esti ingerul dukanitelor! Multumim pentru retetele delicioase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, ești drăguță :* ,mă bucur mult ca-ți plac și ca te ajuta cu dieta ,Sper să le încerci în continuare! :)

      Ștergere
  19. buna Oana,am incercat si eu cateva dintre retetele tale,sunt super,au iesit toate cu brio,multumesc ca existi si ne dai sfaturi care sunt de mare ajutor,chiar te saturi de una si aceeasi mancare,dar aici am gasit o multime de retete delicioase...multumesc inca o data .P.S am o intrebare care nu se refera la reteta,e un pic abatere de la aceasta,am auzit de undeva ca ar trebui de baut si pastile acai strawsberry,precum le recimanda dr.Dukan,ma intereseaza in care faza se iau aceste pastile,si daca nu sunt cu capsuni ci simple e vreo problema?pur si simplu sunt incepatoare si nu imi este clar totul 100%.ms mult si astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello Kristy ! Mă bucur că îți plac rețetele mele și că te ajuta cu dieta :) Eu am citit cărțile dukan și am și coaching dukan și nu am văzut nicăieri sa fie recomandate aceste pastile. Încearcă să te informezi din surse sigure pt ca internetul plin de aberații legate de dieta dukan :) Este recomandat sa iei un supliment complet cu vitamine și minerale! :)

      Ștergere
  20. Buna de cateva zile incerc sa fac testu si nu reusesc, puteti sa-mi spune-ti ceva , este alt site unde sa-l fac , mi-ar fi de folos! Si vazand ce retete aveti aici , de-a dragu ma apuc de dieta :) asa ca la noi la Ardeal! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  21. Superb. Prietenul meu nu va mai simti ca tine dieta. Multumesc! :* :* :* Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  22. Bună oana o întrebare am și eu tocmai ce mi.am cump biscuiti Dukan sin magazin pot sa îi mănânc la faza de atac sunt din tarate de ovaz

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello! Nu cred că sunt permisi în atac, nu știu exact pe care i-ai luat însă de obicei conțin tolerate :) ,pe ambalaj ar trebui să ai o schema care îți spune în ce etapa sunt acceptați și în ce cantitate ,unii se pot consuma în croaziera iar alții doar în consolidare! :)

      Ștergere
  23. Biscuiții pot sa îi consum în faza de croaziera deci mai am 2 zile de așteptat. Nu știu exact ce sa fac eu vreu sa slabesc în jur de 23 -24kg cât sa țin faza atac 7 zile sau mai bine 10 zile....si in legatura cu taratele de ce nu poti sa mănânci mai mult de 1 ligula jumate sau 2 pe zi?? Ce se întâmplă dacă mănânci mai mult ca nu înțeleg te îngrași sau nu slăbești? ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ți atac cât vrei tu și nu e ok sa ți dieta dupa ureche :) , fa-ți testul dukan și o sa afli cât trebuie sa ți atacul :) ,de asemenea recomand sa citești cărțile Dukan ca să înțelegi principiile dietei ! Dieta Dukan are niște reguli stricte pe care dacă vrei sa ai rezultate trebuie să le respecți :) Tărâțele sunt totuși carbohidrați de aceea sunt limitate! Succes! :)

      Ștergere
  24. Buna,
    Nu am inteles exact daca, in perioada de croaziera avem voie deserturi Dukan?

    RăspundețiȘtergere
  25. Hi ! Dulciurile dukan fara tolerate sunt permise inca din atac :) ,in croaziera poți consuma si dulciuri care conțin alimente tolerate!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna, Oana,

    Te citesc de cateva zile, mai precis de cand am inceput si eu dieta Dukan. Cum am avut la dispozitie 6 zile de atac (deh...sunt multe kilograme care trebuie topite...), am avut mare noroc ca ti-am gasit blogul, caci am putut sa-mi fac o multime de bunatati. Sotul meu chiar comenta la un moment dat ca el nu a vazut o dieta atat de permisiva, care sa iti dea voie sa mananci atatea delicii.
    Am incercat o multime de retete din pagina aceasta si recunosc ca am ramas uimita de cat de bune pot fi. Mai prost stau la aprovizionare, pentru ca sunt unele produse pe care nu le gasesc pe niciunde in oraselul meu (vezi faina de kojac, laptele praf 0% sau orezul, respectiv taiteii shirataki). In cele din urma le-am gasit online, dar, sincera sa fiu, nu cred ca voi face vreo reteta cu faina konjac, care e infiorator de scumpa, am gasit-o la pretul de 15 lei pt 100 g, asa ca ma voi rezuma la retete care nu o contin.
    MI-au placut mult briosele cu sunca si ou, mi-a placut pizza carbonara, la care nu am pus ardei, in etapa de atac fiind, mi-a placut supa chinezeasca de pui (in care am pus zdrente de ou, cf recomandarii tale), mi-a placut shaorma, si, ce sa crezi, mi-au iesit perfect marshmallows cu vanilie (cele in forma de inimioara). Acum pregatesc o varza dukan cu pui, dat fiind ca de maine intru la croaziera si, ca sa fiu onesta, mi-am cam pierdut rabdarea de a sta printre oale, asa ca incerc sa fac o cantitate mai mare, sa acopar cateva mese, ca sa nu trebuiasca sa gatesc atat de mult.
    Cu aluaturile pentru paine/ lipie sau chifle nu prea m-am impacat, nu au crescut asa ca la tine si chiar au ramas crude la mijloc, dar cred ca asta se datoreaza cuptorului meu care nu e prea grozav.
    Desi nu prea comentez pe bloguri, acum am decis sa iti scriu fiindca m-am gandit ca e important sa stii ca respect enorm ceea ce faci, imi place onestitatea cu care scrii, admir faptul ca ai decis sa impartasesti retetele acestea celor incepatori, care, poate ca si mine, s-or fi gandit ca dieta dukan e doar o lunga perioada in care nu te poti ”delecta” decat cu oua fierte si piept fad de pui. Asadar, draga mea Oana, ti-am scris pentru ca iti multumesc. Probabil voi mai fi muuuuuuuuult timp de acum incolo pe blogul tau, caci drumul meu e abia la inceput si asteptarile mele sunt ambitioase (sper sa ma si tina).
    Pe final, o intrebare: mi se spune ca dieta dukan da o dereglare foarte serioasa a functiei renale (stii cum e, exista intotdeauna niste ”amici” care sa-ti spuna ca nu vei reusi si eventual ca te vei imbolnavi foarte tare daca te tii de ceva)...Asadar, intrebarea mea e ce stii despre efectele adverse ale acestei diete si daca tu le-ai resimtit cat ai tinut-o.
    Te imbratisez si, inca o data, multumesc. Fii sigura ca voi fi prin preajma. Cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello Loredana! :* Iti multumesc mult pt review si pt apreciere :) , ma bucur mult ca iti plac retetele si ca te ajuta cu dieta ! Faina de konjac si eu tot online o gasesc si nu e foarte ieftina nici la noi , cam 15$ pt o cutie de 227g :) insa eu folosesc cel mult 1 lingurita(4g) la un preparat deci imi ajunge cateva luni bune :) . In atac ai voie proteine + condimente deci puteai sa folosesti linistita si fulgii de ardei iute la pizza deoarece sunt permisi inca din atac ca si condiment! Sper sa rezolvi problema cuptorului si sa iasa si painicile si prajiturile ! :) Legat de efectele adverse ale acestei diete pot sa-ti spun ca de mai bine de 3 ani si jumatate de cand am inceput eu modul de viata dukan , imi fac analizele la 6 luni si mereu au iesit perfect,nu am avut nici o problema renala ,nici de colesterol ,nici la ficat ,sunt sanatoasa multumesc lui Dumnezeu! Daca ti dieta ca la carte ,te alimentezi corect , te hidratezi corespunzator(2-3 l apa pe zi +apa si ceaiuri detox) , iei un supliment complet cu vitamine si minerale ,consumi si legume crude in zilele de PL,consumi peste bogat in omegas, seminte de in si de chia sau iei un supliment cu omega3 pt a acoperii deficitul grasimilor sanatoase , nu ar trebui sa ai probleme de sanatate !Alternanta recomandata in croaziera este 1/1 tocmai pt ca e cea mai sanatoasa si cea mai usor de urmat! Eu iti doresc multa sanatate si spor la topit kg , multumesc inca o data pt postare si te astept si cu altele ! Pupici cu drag si numai bine ! :*

      Ștergere
  27. Bună!
    Conform testului trebuia sa slăbesc 6.6 kg în perioada de croaziera..au trecut 2 săptămâni și mai am 2 kg sa îndeplinesc target ul, iar din croaziera mai am o luna și jumătate. Pot începe consolidarea sau sa termin croaziera în caz ca ajung la greutatea dorită.

    P.S. Felicitări pt blog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi ,multumesc!:)Ti croaziera doar pana ajungi la True weight dupa care intri in consolidare, mult succes in continuare! :)

      Ștergere
  28. Datorita ție,Oana,iubesc dieta aceasta ❤Îți mulțumesc pentru toate rețetele delicioase și felicitări pentru blog . Am facut multe dintre bunătățile de aici și încă ma inspir❤Ești o minunăție! ❤��Lucia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello Lucia!😘 Iti multumesc mult pt apreciere, ma bucur mult ca-ți plac rețetele si ca te ajuta cu dieta, mult succes in continuare scumpa mea! ❤ 💐

      Ștergere
  29. Buna as vrea sa stiu daca sushi se poate consuma in zilele de atac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă conține doar alimente permise în atac ,poți consuma ,dacă nu nu ! Tot ce nu găsești în listele cu alimente permise și tolerate este interzis în primele doua etape ale dietei Dukan !

      Ștergere
  30. Multumesc pt raspuns , dar din pacate nu cred ca are alimentele permise, am inceput dieta de 2 zile doar ca am vazut ca, greutatatea mea oscileazaai exact creste-scade , ma cantaresc si in timpu zile dupa ce vin de la sala + 2l de apa , dimineata este cel mai bun moment pentru a sti exact daca am slabit sau nu?? Pt ca sincera sa fiu azi m-am dezamagit cand am vazut ca am cu 1kg in plus (dupa ce am venit de la sala)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cântărirea corectă se face dimineața pe stomacul gol, după ce ai ieșit la baie și de preferință fără hăinuțe! Și ține cont și de măsurători, până la urmă cântarul Îți arată doar un număr, important e să scazi în centimetrii ! Succes !😊

      Ștergere
  31. Buna Oana si Felicitari!in primul rand.Voiam sa te intreb care din cartile dr Dukan sa le citesc pentru inceput.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi! Mulțumesc😊,dacă te descurci cu engleza recomand sa citești cărțile scrise de Dr.Dukan "The Dukan Diet " și"The Dukan Diet Made Easy " ,cea în românește e doar o traducere/ interpretare și are anumite erori.

      Ștergere
  32. Buna Oana.Viiam sa te intreb ce carte a dr dukan trebuie sa citesc pentru inceput.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi! Recomand sa citești cartea scrisa de Dukan in engleză "The Dukan diet" ,cea în românește e doar o traducere/interpretare și are anumite erori!

      Ștergere
  33. Bună Oana ma numesc Alina și imi doresc și eu sa slăbesc 15 kg este bine dacă tin 7 zile de Atac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello! Atacul se tine exact cat iti da testul Dukan, nu 7 zile sau mai mult. Citeste cartea scrisa de Dukan, fa-ti testul si abea dupa ce ai inteles principiile dietei decizi daca ti se potriveste si treci la atac. Mult success!

      Ștergere