:D

vineri, 13 iunie 2014

CHICKEN NUGGETS DUKAN

Nu stiu cum esti tu insa mie imi place mancarea proaspat facuta :) , adica putine feluri de mancare imi plac si a doua zi dupa ce le prepar , in general supele sau tocanitele ...Cand fac puple de pui la cuptor fac cate 10-12 o data , le condimentez bine si le pun in coptor intr-o tava , le coc la 425F (218 C) si ies delicioase si usor crocante in exterior , mancam toti ai casei cu multa pofta insa de multe ori se intampla sa ramana 4-5 pulpite pt a doua zi si atunci ca sa nu le arunc le transform ;) , iau carnea de pe os , o tai marunt si fac o pizza cu pui  delicioasa, sau fac CHIKEN NUGGETS :) 
Ingrediente :-pulpe de pui gatite la cuptor (eu am avut 4 puple condimentate cu sare+piper+pudra de usturoi+paprika )
                    -1-2 linguri iaurt grecesc 0% (sau folosesti o branzica cremoasa gen quark)
                    -1 lingurita mustar Dijon
                    -1 lingurita pasta de ardei iute (optional )
                    -1 ou
                    -condimente dupa gust ( sare+piper negru+patrunjel uscat sau verde tocat marunt )
            -pt servire :-sos de iaurt cu busuioc (iaurt grecesc+1 catel de usturoi pisat+sare+frunze de busuioc proaspat )
Modul de preparare : -iei carnea de pe oase si o tai bucatele ,pui carnea in robotul de bucatarie si o maruntesti (daca nu ai robot folosesti masina de tocat carne )
 -pui carnea intr-un castron , adaugi iaurtul grecesc +mustarul+oul +pasta de ardei iute + condimentele si amesteci bine ...
-formezi nuggets si le asezi pe o tava tapetata cu hartie de copt
-le coci in cuptorul preincalzit la 350F(180 C ) aproximativ 25-30 de minute sau pana se rumenesc frumos (le intorci la jumatatea timpului de coacere )
 -le servesti fierbinti cu sos de iaurt sau ketchup fara zahar , merg de minune cu o portie de napi "prajiti"si o salata yummmy !
-sunt super yummy , chiar si copiilor le plac foarte mult ...

                                                    Sper sa le incerci si tu ! Pofta buna ! 

8 comentarii:

  1. Trebuie sa ii incerc, imi ploua in gura deja. Felicitari pentru inventivitate!!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata super bine! in alta ordine de idei, te-as putea intreba ceva? am citit pe un grup dukan despre metoda dukan-blitz propusa de tine. imi poti da cateva lamuriri in legatura cu asta, te rog? nu am inteles foarte bine cum se consuma taratele pt. ca sunt permise doar carnea de pui, curcan, peste, fructe de mare si oua. multumesc mult! o saptamana excelenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa le consumi in multe moduri ,simple si bei apa dupa ele ,sau le poti pune in omleta ,le poti pune in chifelute de pui,curcan sau peste ,poti sa le folosesti pt pui ,peste,creveti sau curcan pane, poti sa faci biscuiti cu tarate+albus+indulcitor+esente +ness ,poti sa le inmoi in cafea cu indulcitor si esenta de rom ,sau faci un fel de porige :-tarate +indulcitor + esente +scortisoara si apa ,se poate face pe aragaz sau la microunde :) Success!

      Ștergere
  3. buna dimi...stie cineva ce mustar este in romania fara zahar ...cumva mustarul" la minut"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt în USA însă am înțeles de la fetele din grupul meu ca se găsește la mustar Dijon la Cora și la Kaufland :)

      Ștergere