:D

sâmbătă, 6 februarie 2016

BUDINCA DE IAURT CU DULCE DE LECHE-DUKAN (BAKED YOGURT PUDDING WITH DULCE DE LECHE-DUKAN)

Ce faci cand ai o cutie mare de iaurt care expira peste doua zile ? Eu am facut o budinca coapta  de iaurt grecesc cu dulce de leche :) , se prepara usor si e super yummy !
Ingrediente:-pt."caramel":-3 linguri xylitol+1 lingura esenta de vanilie (sau dupa gust )
 -pt budinca:-6 oua 
                                                                    -500g iaurt grecesc 0% (sau poti folosi un iaurt simplu 0%)
                                            -9 linguri lapte praf 0%
                                                  -1 lingura esenta de vanilie 
                                                                               -indulcitor dupa gust (am pus 3 linguri xylitol)
-pt. topping -DULCE DE LECHE DUKAN 
Modul de preparare :-intr-o forma de guguluf  antiaderenta (a mea e din ceramica- thermolon) pui indulcitorul(xylitol) +vanilia si pui forma pe aragaz la foc moderat sa se topeasca indulcitorul ...
 -cand indulcitorul e topit ,intinzi siropul/"caramelul" obtinut pe peretii formei folosind o pensula de silicon (daca nu ai o forma care se poate pune pe aragaz poti folosi o forma de silicon sau un alt vas termorezistent , insa v-a trebui sa topesti indulcitorul intr-o craticioara si apoi il torni in forma )
                                           -"caramelul"se va intarii pe peretii formei ...
       -pui ouale intr-un bol, adaugi indulcitorul +vanilia+iaurtul grecesc+laptele praf si mixezi bine... 
-preincalzesti cuptorul la 350F(180C)...
-torni compozitia obtinuta in forma peste "caramel" acoperi forma cu folie de aluminu si o asezi intr-o tava in care torni apa fierbinte , astfel vei coace budinca pe baie de abur...
 -coci budinca in cuptorul preincalzit aproximativ 60 de minute, cand budinca e coapta o lasi sa se raceasca complet dupa care o dai la frigider cateva ore sau peste noapte ,cand budinca e rece o sa observi ca incepe sa se desprinda de peretii formei (ca sa o scoti usor din forma treci o spatula de jur imprejur)
 -rastorni budinca peste un platou ...
-glazurezi budinca cu dulce de leche ...

Yummy yum yum delicioso !
-tai budinca in felii si o servesti ... 
Sper sa o incerci si tu pt ca este super delicioasa, seamana ca textura cu cheesecake ...
Pofta buna !


   

6 comentarii:

  1. Wow! Vreau sa-ti spun, Oana... jos palaria! Mi-am umplut bucataria de fum dar a meritat pe deplin. Am adaugat 1/2 lingurita de esenta de unt si 1 lingura esenta de brandy. Pentru ca n-am avut lape condensat, nu se gaseste nii macar integral.
    Minunat. Esti un geniu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ți place! :* Mara,unde esti de nu gasesti lapte praf?

      Ștergere
  2. Gasesc, cum sa nu! Gasesc pe No Sugar Shop. Am scris in graba si am fost confuza. Lapte condensat pt dulce de leche nu am vazut nicaieri. http://www.nosugarshop.ro/ De acolo am si faina de conjac, cacao zero, esentele de unt, pepene, fructe de padure, brandy, unt, etc. Daca ai alte idei, spune-mi te rog frumos!
    By the way, am facut dulceata de goji... Am facut azi si biscuitii cu aroma de cocos -dar am pus in loc esenta de fructe de padure... foarte, foarte buni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scumpa laptele condensat il faci tu da click pe reteta de dulce de leche si acolo ai descrierea pas cu pas :) Pofta buna la biscuiți ! :)

      Ștergere
  3. Aha, multam, Oana. Din suflet pt k mi-am iesit din minti cu Dulce de Leche asta. Imi place sa experimentez (si, by the way tu mi-ai facut cunostinta cu condimentele anul trecut cand cu dieta sorei mele si acum sunt innebunita dupa dish-urile tale condimentate)

    RăspundețiȘtergere