:D

duminică, 18 ianuarie 2015

SARATELE DUKAN CU TARATE SI SEMINTE ( DUKAN -BRAN & SEEDS CRACKERS )

Aceste saratele delicioase sunt inspirate dupa reteta de CIPSURI DE TARATE  ,reteta pe care eu o fac foarte des mai bine de doi ani , le folosesc atat ca gustare cat si ca inlocuitor de paine si sunt extraordinare !
Ingrediente:-2 oua
                                                     -6 linguri iaurt grecesc 0%
                                             -4 linguri de lapte 0%
                                                 -2 linguri tarate de ovaz 
                                                 -1 lingura tarate de grau 
                                                        -1 lingura tarate de psyllium 
                                                -1 lingura lapte praf 0%
                                                      -1 lingurita faina de konjac 
                                                 -1 lingurita praf de copt 
                                                    -1 lingurita drojdie uscata 
                                                                               -1 lingura seminte de chia (alimnet tolerat )
                               -sare de mare 
                                                    -1 lingura parmesan 2% (daca nu ai poti folosi fulgi de drojdie nutritionala sau cascaval dukan )
                                                                       -1 lingurita seminte de in (aliment tolerat 1 lingura pe zi)
                                                                  -1 lingurita seminte de susan (aliment tolerat 1 lingura pe zi)
                                                                 -1 lingurita seminte de mac (aliment tolerat 1 lingura pe zi ) 
Daca vrei sa faci fara tolerate omiti semintele ,semintele de chia sunt tolerate 1 lingura pe zi inca din atac , iar in croaziera ai voie 2 tolerate pe zi si in consolidare 3 tolerate pe zi  , de asemenea poti folosi si seminte de chimen , fulgi de chili sau ierburi aromatice care sunt permise inca din atac .
Modul de preparare :-intr-un bol mixezi bine ouale cu telul electric , adaugi iaurtul grecesc +taratele de ovaz+taratele de grau+taratele de psyllium+faina de konjac +laptele praf+praful de copt +drojdia uscara +sare de mare +semintele de chia ...
-mixezi totul bine dupa care adaugi laptele si mixezi cu telul electric ...
-preincalzesti cuptorul la 325F (160 C) 
-tapetezi o tava cu hartie de copt si intinzi aluatul obtinut pe toata suprafata tavii intr-un strat uniform , tava folosita de mine are 15x10 inches (38,1cm pe 25,4 cm )
-presari cu seminte sau condimente dupa preferinta (eu am presarat cu seminte de in , parmesan 2% ,seminte de susan si seminte de mac )
-coci blatul in cuptorul preincalzit aptoximativ 15 minute , dupa care scoti blatul din tava cu tot cu hartia de copt pe un blat de lemn si cu ajutorul unei rotite de taiat pizza ( pizza cutter ) sau cu un cutit ascutit tai aluatul in fasii ...
    - eu am taiat cateva fasii de saratele si restul blatului l-am lasat in doua bucati mai marisoare ca sa le folosesc ca si sandwich- thins :)
         -dupa ce tai blatul fasii, reduci temperatura cuptorului la 250F (120 C) , pui foaia de copt cu tot cu saratele peste tava si le dai la cuptor sa se usuce , sa stai cu ochii pe ele ca sa nu le arzi si sa le intorci cam la jumatea timpului ...
                            -cand sunt gata le mananci cu multa pofta pt ca sunt delicioase ...
                                                      Saratele crocante cu mix de seminte ...
Yummy yum yum ! 
             -daca reduci cantitatea de seminte sau pui doar seminte de chia , seminte de chimen sau fulgi de chili  sau ierburi aromatice le poti consuma inca din ATAC ...
 -sunt perfecte ca gustare iar sanwich-thins sunt perfecte ca inlocuitor de paine pt sandwich sau ca tartine pt salata de vinete sau salata de icre , pasta de branza +somon fume , pate din ficat etc .
Sper sa le incerci si tu , pofta buna !

4 comentarii:

  1. Buna, Oana! As vrea sa te intreb ceva. Eu am inceput dieta de doua saptamani, plecand de la 74 de kg. Urmatoarea saptamana aveam 70,5, adica dupa saptamana de atac. Dupa o saptamana de croaziera am constatat ca nu am dat nici macar jumatate de kg in capat. Nu m.am abatut de la regim, respect zilele de pp si pl, incerc sa impart dulciurile dukan cate putin in fiecare zi. Nu inteleg ce se intampla. Recunosc ca nu prea simt nevoie sa merg la baie decat de 2 ori pe saptamana. Ma gandesc ca si acesta este un motiv. Totusi, e descurajant sa vezi ca nu dai. Eu ma simt mai slaba, dar cantarul nu tine cu mine. Spune.mi te rog ce sa fac. Da.mi un sfat. Poate gresesc la ceva si nu.mi dau seama. Din experienta ta. Te rog. Ma aflu in impas, si ma gandesc sa renunt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi ! Spui că ai ținut o săptămână de atac ,ceea ce mi se pare cam mult luând în considerare greutatea de la care ai pornit, atâta ți-a dat testul sa ți? Stagnarea face parte din procesul de slăbire deci atâta timp cât tu ți dieta corect nu ai de ce sa-ți faci probleme :) Încearcă să te și măsori și ai răbdare! Mult succes! :)

      Ștergere
  2. Buna! Azi am inceput si eu dieta si as vrea sa incerc o parte din retetele tale, mai ales saratelele,aperitivelr cu sunca,painea si cam tot ce nu contine peste pentru ca nu imi place. Ce se intampla daca in paine nu pun lapte praf? Nu am gasit niciunde fara grasimi si nu am nici faina de konjac si nici tarate de psyllium. Scuze ca iti scriu ca Anonim dar nu ma lasa sa postez decat asa! Diana ma numesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi Diana ! Daca nu ai aceste ingrediente nu le pui ,insa aluatul o sa aiba o textura putin diferita :) , eventual poti incerca aluatul de la chipsurile de tarate :) http://www.oana-camacho-recipes.com/2012/11/cipsuri-de-tarate-chips-with-oat-bran.html Daca iesti in Romania sigur gasesti lapte praf degresat , cel din magazin se numeste Raraul si il gasesti in Kaufland , de asemenea poti cumpara online lapte praf , faina de konjac si multe alte produse pt dieta :)

    RăspundețiȘtergere